luni, 21 martie 2011

Primavara

Am sa va povestesc o intamplare care m-a lasat uimita.
Odata ce toamna a plecat,primavara si-a facut aparitia grabita.Eram la bunici si ma plimbam prin campul verde.De jur imprejur oriincotro mergeai erau flori.Pentru o secunda am crezut ca m-am rupt de lume si am pasit intr-un vis.Copaciii erau infloriti,porumbeii dansau pe cerul senin,pasarile cantau vesele iar vantul imi aducea in zbor petale de trandafir.Ajunsesem unde imi doream.Acel copac batran a ramas acolo unde am copilarit.M-am intins pe spate langa copac pentru a privi cerul.Mirosul ierbii si a florilor ma imbata.Am inchis ochii pt o secunda.Cand i-am deschis  am vazut in fata ochilor un joc de culori.Mii de fluturi zburau haotic in jurul meu.Unul din ei imi sopti la ureche"hai incotro se vede lumina" Am pasit spre lumina.
O emotie puternica de primavara imi invaluise intreg corpul.Nu stiu exact ce s-a intamplat dar m-am trezit intr-un paradis de unde va scriu si acum.

duminică, 20 martie 2011

Confuzie

Duminica,dimineata,8.30,o raza timida de soare imi provoaca ochii la joaca.
Ochii?Tac si sunt putin nervosi ca au fost deranjati.Raza insista.Ochii de aceasta data refuza.Raza insista cu o lumina mai puternica decat prima oara.Ochii se scufunda in perna.
Dimineata,8.45,ceasul suna.
-De ce?
-Habar n-am.Poate obisnuinta de zi cu zi de a ma trezi fara sa am ceva de facut...Sau poate azi e diferit...dar..nu!
Ma ridic din pat,ma imbrac si dau o fuga afara
-De ce?
-Din nou nu stiu.....Poate pentru ca peretii ma strangeau prea tare...sau vocile ma ingropau...da cred ca asta e!
Desi era primavra,afara era frig.Nu simteam,doar ca asa mi-a spus termomentrul...
Ma plimbam pe aceeasi strada lipsita de culoare si cu fiecare pas parca era din ce in ce mai gri.Imi era dor de culoare.N-am mai vazut-o de mult timp.Oare e bine?Nu inteleg....nu a mai vrut sa vorbeasca cu mine...sau poate e doar ocupata..
Intr-o zi am cautat-o,dar nu m-am gasit in nimeni si nimic.Mai bine o las asa...
M-am dus pana la 'niciunde' apoi mi-am intors pasii spre casa.Inima incepuse sa-mi tremure.Se facuse si mai frig.
Imi place linistea de duminica.E mereu diferita,insa doar afara(mi-am dar seama atunci cand am ajuns acasa)
Vocile ma ingropau din nou,de data asta mai rau.Acum,imi parea si mai rau ca m-am trezit.Preferam sa dorm pana la epuizare si sa ma plimb prin cimitirul meu de vise.Neavand incotro las vocile sa ma duca spre abis si de data asta....